Arhieparhia Greco-Catolică de Alba Iulia și Făgăraș image

Familia


Căsătoria și familia sunt în centrul planului lui Dumnezeu. În primele pagini ale Bibliei, citim despre Adam și Eva. În ultimele sale pagini, citim despre unirea dintre Cristos și Biserica Sa. Isus însuși s-a născut și a crescut într-o familie. El a înfăptuit primul său miracol la o nuntă. Învățătorul nostru a dat Bisericii misiunea de a continua planul lui Dumnezeu, proclamând că Dumnezeu este Tatăl nostru al tuturor, și invitând toate popoarele să trăiască ca o singură familie. Familia este nucleul care pune bazele societății.

Familiile trebuie să facă față multor provocări în zilele noastre, iar Biserica le este un aliat și un susținător în fața acestora. Chemarea familiei este de a descoperi frumusețea și simplitatea existenței sale în planul lui Dumnezeu. Unirea dintre un bărbat și o femeie în cadrul căsătoriei generează o viață nouă, care este chemată să clădească comunitatea și societatea.

Biserica vine în sprijinul familiilor și se apropie de cei care au probleme în a trăi adevărurile de credință. Căsătoria este o Sfântă Taină, un semn viu al iubirii lui Dumnezeu. Este o vocație sfântă, o chemare a soților de a mărturisi despre dragostea lui Dumnezeu și de a-I construi Împărăția, familia Sa pe pământ.

În acest sens, a fost înființat Biroul pentru Pastorația familiilor, care propune și organizează activități adresate familiilor din întreaga Arhieparhie.

Contact: [email protected]

Facebook: Pastorația familiilor - Blaj