Arhieparhia Greco-Catolică de Alba Iulia și Făgăraș image

Comunicat: Conferința „Mica Romă și Iuliu Maniu”, în Catedrala Blajului

25/09/2023 at 11:54AM

Cu binecuvântarea Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș organizează joi, 28 septembrie 2023, începând cu ora 18:00, în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj, conferința „Mica Romă și Iuliu Maniu”. Evenimentul face parte din seria de manifestări dedicate împlinirii a 150 de ani de la nașterea marelui om politic Iuliu Maniu și a 70 de ani de la trecerea sa în eternitate, în penitenciarul de exterminare de la Sighet.

pictures

„Blaj, în inima României”: reportaj al televiziunii publice spaniole despre activitatea Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș

19/09/2023 at 05:19PM

TVE Spania a difuzat duminică, 17 septembrie 2023, un reportaj de aproximativ 30 de minute, în cadrul căruia au fost prezentate proiectele pe care Asociația Internațională „Aid to the Church in Need” (ACN) le susține în Arhieparhia Greco-Catolică de Alba Iulia și Făgăraș.

pictures

Marele om politic Iuliu Maniu a fost comemorat în Vatican

19/09/2023 at 02:30PM

Marți 19 septembrie 2023, în Capela San Colombano din Bazilica Sfântul Petru din Vatican, a fost comemorat marele om politic Iuliu Maniu, fiu al Bisericii Greco-Catolice, la 150 de ani de la naștere și la 70 de ani de la trecerea la cele veșnice, în data de 5 februarie 1953, în închisoarea de la Sighet.

pictures

„Voi sunteți sarea pământului” (Mt 5,13): Întâlnirea Inter-eparhială a Tinerilor greco-catolici – Turda, 16 septembrie 2023

18/09/2023 at 10:00PM

Spiritul Sfânt a adunat la Turda, în ziua de 16 septembrie 2023, tinerii din Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș, precum și din Eparhia de Cluj-Gherla, pentru a celebra Întâlnirea Inter-eparhială a Tinerilor, denumită și IIET-2023. Evenimentul a fost organizat de Birourile pentru pastorația tinerilor și a copiilor în colaborare cu Protopopiatul Turda, Primăria Turda, Salina Turda și Colegiul Tehnic. Prima parte a programului s-a desfășurat în aer liber, în curtea Colegiului Tehnic din Turda, cu generoasa implicare a pr. Florin Gheorghiu, Protopopul locului, care a fost gazda evenimentului. A doua parte a avut loc în Salina Turda, continuând să ofere bucurie și inspirație tinerilor reuniți.

pictures

Renovabis: 30 de ani în slujba Bisericii

18/09/2023 at 09:30AM

Din încredințarea Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Greco-Catolice din România, Preasfinția Sa Cristian Dumitru Crișan, Episcop al Curiei Arhiepiscopiei Majore donec aliter provideatur, a fost prezent în perioada 12-14 septembrie 2023, la München (Germania), pentru a participa la cel de-al douăzeci și șaptelea Congres Internațional Renovabis cu tema: „Libertatea așa cum o înțeleg eu…” – Europa pe tărâmul dintre o Nouă Trezire, Deziluzie și Amenințare.

pictures

2025, „Anul Cardinal Iuliu Hossu”. Proiect de lege adoptat de Senatul României

13/09/2023 at 11:09AM

Anul 2025, an în care se împlinesc 140 de ani de la nașterea Fericitului Iuliu Hossu, ar putea fi, în România, „Anul Cardinal Iuliu Hossu”. Senatul a adoptat, marţi, în plen, propunerea legislativă, inițiată de deputaţii minorităţilor naţionale Ovidiu Ganţ şi Silviu Vexler, privind instituirea anului 2025 ca „Anul Cardinal Iuliu Hossu”, pentru celebrarea personalităţii Episcopului Marii Uniri.

pictures

Deschiderea anului școlar la Liceul Teologic Greco-Catolic „Sfântul Vasile cel Mare" Blaj

12/09/2023 at 01:10PM

Luni, 11 Septembrie 2023, a avut loc deschiderea festivă a anului şcolar la Liceul Teologic Greco-Catolic „Sfântul Vasile cel Mare", cel mai vechi liceu din Blaj. La începutul festivității, Părintele Flavius Florea, Vicar administrativ, a transmis tuturor celor prezenți salutul și binecuvântarea Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice și a Preasfinției Sale Cristian Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, în timp ce Părintele Adin Pop a rostit o rugăciune specială pentru începutul anului școlar.

pictures

Hramul Parohiei Greco-Catolice „Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Visuia, Protopopiatul Sărmașu

11/09/2023 at 03:31PM

Sâmbătă, 9 septembrie 2023, Sâmbăta dinaintea „Înălțării Sfintei Cruci”, Parohia Greco-Catolică „Nașterea Maicii Domnului” din Visuia, Protopopiatul Sărmașu, și-a sărbătorit hramul. În mijlocul credincioșilor s-a aflat Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș.

pictures

Hramul Parohiei Greco-Catolice „Nașterea Maicii Domnului” din Sântămărie, Protopopiatul Târnăveni

10/09/2023 at 03:07PM

Vineri, 8 septembrie, la Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului a fost o zi de bucurie pentru credincioșii Parohiei Greco-Catolice din Sântămărie, care au sărbătorit hramul bisericii din localitate, alături de Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, împreună cu un sobor de opt preoți.

pictures

Anunț: Întâlnirea Tineretului la Turda - „Voi sunteți sarea pământului!”

05/09/2023 at 09:55AM

Arhieparhia de Alba-Iulia și Făgăraș împreună cu Eparhia de Cluj-Gherla vă invită la evenimentul special pentru tineri - Întâlnirea Tineretului! Cu bucurie și entuziasm, vă invităm să luați parte la evenimentul organizat pentru tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 30 de ani, sub deviza „Voi sunteți sarea pământului!” (Mt. 5:13). Evenimentul va avea loc sâmbătă, 16 septembrie 2023, în municipiul Turda (județul Cluj).

pictures

Hramul Parohiei Greco-Catolice „Nașterea Maicii Domnul” din Cetea, Protopopiatul Alba Iulia

04/09/2023 at 03:29PM

Duminică, 3 septembrie, Duminica a XIII-a după Rusalii (Pilda lucrătorilor viei), Parohia Greco-Catolică „Nașterea Maicii Domnul” din Cetea, Protopopiatul Alba Iulia și-a sărbătorit hramul. În mijlocul credincioșilor s-a aflat Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș.

pictures

Vizita PS Cristian în comunitatea surorilor din Congregația Maicii Domnului Blaj

01/09/2023 at 10:55AM

Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, din încredințarea Preafericitului Părinte Lucian Cardinal și la invitația superioarei casei, Sora Antoaneta, a efectuat o vizită în comunitatea „Întâmpinarea Domnului” a surorilor din Congregația Maicii Domnului (CMD) din Blaj, în ultima zi a lunii august a acestui an, 2023, în care sărbătorim atât încheierea anului liturgic, cât și prăznuirea Brâului Maicii Domnului.

pictures

COMUNICAT: Evenimente dedicate lui Iuliu Maniu la Roma și Viena

01/09/2023 at 09:39AM

Fundația Corneliu Coposu are deosebita onoare să anunțe desfășurarea a două evenimente dedicate marelui om politic român al secolului XX, făuritor de țară, IULIU MANIU, la împlinirea a 150 de ani de la nașterea sa și la 70 de ani de la trecerea sa în eternitate.

pictures

Comemorarea Episcopului Atanasie Anghel, înfăptuitorul unirii cu Biserica Romei, la 310 ani de la întoarcerea în Casa Tatălui

22/08/2023 at 05:04PM

În ziua de 19 august s-au împlinit 310 ani de la întoarcerea în Casa Tatălui a vrednicului de pomenire Episcop Atanasie Anghel, înfăptuitorul unirii românilor transilvăneni cu Biserica Romei. Momentul a fost marcat luni, 21 august, printr-o manifestare comemorativă organizată de AGRU Blaj în Catedrala Arhiepiscopală Majoră din Blaj. Manifestarea a cuprins o slujbă de pomenire întru odihna veșnică a primului Episcop al Bisericii noastre și o evocare a vieții, activității și personalității Ierarhului, susținută de Părintele Daniel Câmpean.

pictures

Hramul Parohiei Greco-Catolice Blaj II „Adormirea Maicii Domnului” - Capela Arhiereilor

21/08/2023 at 04:11PM

Duminică, 20 august 2023, Duminica a XI-a după Rusalii (a datornicului nemilostiv), Parohia Greco-Catolică Blaj II „Adormirea Maicii Domnului” - Capela Arhiereilor Blaj și-a sărbătorit hramul. În mijlocul credincioșilor s-a aflat Preasfinția Sa Claudiu Lucian Pop, Episcop al Eparhiei de Cluj-Gherla. Credincioșii prezenți au avut ocazia să se roage la icoana miraculoasă a Sfintei Fecioare de la Mănăstirea de la Bixad, expusă începând cu Vecernia Duminicii, care astăzi se găsește în Mănăstirea baziliană din Prilog (Maramureș).

pictures

Pelerinaj de Sfânta Maria Mare la Nima Râciului (jud. Mures)

16/08/2023 at 02:32PM

Marți, 15 august 2023, cu inimile unite în rugăciune și glasurile unite în cântec, credincioșii din Nima Râciului si din imprejurimi s-au bucurat de prezența în mijlocul lor a Preasfinției Sale Cristian Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului.

pictures

25 de ani de la sfințirea bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Târgu Mureș

14/08/2023 at 12:58PM

Duminică, 13 august 2023, a fost sărbătoare în parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Târgu Mureș, prilejuită de aniversarea a 25 de ani de la sfinţirea bisericii și numirea primului paroh.

pictures

Un grup de tineri romano-catolici din Gherăești (județul Neamț), în vizită la Blaj

10/08/2023 at 03:58PM

În perioada 7-8 august 2023, un grup de tineri greco-catolici din Blaj a fost gazda tinerilor romano-catolici din Gherăești, județul Neamț, care au fost însoțiți la Blaj de Părintele Petru Stoica. Împreună, au trăit două zile pline de bucurie, energie și de schimburi culturale, pastorale și spirituale.

pictures

Hramul Parohiei Cătina, Protopopiatul Sărmașu

07/08/2023 at 04:16PM

Duminică, 6 august 2023, cu ocazia sărbătorii „Schimbării la față a Domnului Dumnezeului şi Mântuitorului nostru Isus Cristos”, Părintele Aurel Dan, Protopop de Sărmaș, s-a aflat în vizită în Parohia Greco-Catolică Cătina, a cărei biserică are ca prim hram această sărbătoare luminată. Împreună cu Părintele paroh Alin-Ioan Morcotan, credincioşii prezenți s-au unit în rugăciunea Paraclisul Maicii Domnului, recitată în mod deosebit în perioada Postului Adormirii Maicii Domnului.

pictures

Discursul Mons. Andrea Caniato cu ocazia aducerii Relicvei Sfintei Ana în Catedrala Blajului

26/07/2023 at 01:57PM

Mons. Andrea Caniato, responsabilul Fundației Migrantes pentru Regiunea Emilia-Romagna (Italia), a adus luni, 24 iulie 2023, cu ocazia prezentării Relicvei Sfintei Ana, în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj, salutul Cardinalului Matteo Zuppi, Arhiepiscopul de Bologna, adresat Preafericitului Părinte Cardinal Lucian, Episcopilor prezenți, preoților și credincioșilor participanți. Discursul integral al Mons. Andrea Caniato, citit în limba română, poate fi lecturat mai jos.

pictures

Relicva Sfintei Ana, mama Maicii Domnului, în Catedrala Blajului

25/07/2023 at 07:36PM

Sute de credincioși din Blaj și pelerini veniți de pretutindeni au venerat, luni, 24 iulie 2023, Relicva Sfintei Ana, mama Maicii Domnului, care s-a aflat, timp de mai multe ore, în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj. Mica Romă a fost primul loc din România în care Relicva a putut fi venerată, fiind pentru prima dată când părăsește Bologna (Italia), de când a fost așezată aici, în anul 1435.

pictures

Decernarea Premiului de Excelență „Profesor Grigore Ciortea”

23/07/2023 at 02:00PM

Duminică, 23 iulie 2023, în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj, în cadrul Sfintei Liturghii Arhierești, a avut loc decernarea Premiului de Excelență „Profesor Grigore Ciortea”, instituit în anul 2022 la inițiativa Doamnei Gabriela Livia Ieremia, fiica acestuia.

pictures

Sfințirea bisericii greco-catolice din Parohia Mihalț, Protopopiatul Blaj

22/07/2023 at 05:00PM

În Sâmbăta a VII-a după Rusalii (a Sfintei Maria Magdalena), 22 iulie anul Domnului 2023, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Lucian Cardinal Mureșan, Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop al Curiei Arhiepiscopiei Majore donec aliter provideatur și Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, împreună cu Preasfinția Sa Mihai Frățilă, Episcop al Eparhiei „Sfântul Vasile cel Mare” de București, a celebrat slujba de sfințire a bisericii cu hramul „Schimbarea la Față” din parohia Mihalț, Protopopiatul Blaj.

pictures

Relicva Sfintei Ana, mama Maicii Domnului, în Catedrala Blajului

14/07/2023 at 02:11PM

Relicva Sfintei Ana, mama Maicii Domnului, va putea fi venerată în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj în cursul zilei de luni, 24 iulie 2023, în intervalul orar 18:00-20:30, fiind însoțită de o delegație din partea Arhidiecezei de Bologna . Cu această ocazie, cu binecuvântarea Prefericitului Părinte Cardinal Lucian Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, va fi oficiată Vecernia Adormirii Sf. Ana, mama Maicii Domnului, urmată de un moment de rugăciune la relicva Sfintei Ana.

pictures

Mons. Pompei Onofrei, omagiat în biserica Ursulinelor din Sibiu

10/07/2023 at 02:59PM

Duminică, 9 iulie 2023, Duminica a V-a după Rusalii (Vindecarea demonizaților din ținutul Gadarenilor), în biserica Ursulinelor din Sibiu, a fost omagiat Mons. Pompei Onofrei, Praelatus Honorarius Sanctitatis Suae, la împlinirea a 25 de ani de la mutarea la Casa Tatălui Ceresc. La eveniment au participat Excelența Sa Klaus Werner Iohannis, Președintele României, și Excelența Sa Carmen Iohannis, Prima Doamnă a României.

pictures

Hramul Parohiei „Sfântul Petru” – Brașov I

03/07/2023 at 09:50AM

Duminică, 2 Iulie 2023, a IV-a Duminică după Rusalii, cu binecuvântarea Preafericirii Sale Cardinal Lucian, Preasfinția Sa Claudiu, Episcop al Eparhiei de Cluj-Gherla, împreună cu Preasfinția Sa Cristian, Episcopul Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș s-au aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia „Sfântul Petru” – Brașov I, păstorită de Pr. Vicar administrativ și Protopop Flavius Florea.

pictures

Vizite pastorale în Protopopiatul Reghin la sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel

01/07/2023 at 09:15AM

Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel reprezintă pentru credincioșii catolici de pretutindeni un moment de comuniune și de conștientizare a legăturii de credință cu Roma, locul martiriului celor doi apostoli, fundamente ale credinței și exemple de trăire radicală a convertirii, urmare a întâlnirii cu Isus Mântuitorul.

pictures

Hirotonire de preot în Catedrala Blajului

26/06/2023 at 12:40PM

Duminică, 25 iunie 2023 (Duminica a III-a după Rusalii - Despre grijile vieții), în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj, cu binecuvântarea Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, și prin punerea mâinilor Preasfinției Sale Cristian Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, diaconul Andrei-Marian Șerb a fost hirotonit preot, devenind un nou lucrător în Via Domnului.

pictures

Slujire arhierească în Parohia Greco-Catolică Petea, Protopopiatul Sărmașu, județul Cluj

25/06/2023 at 05:30PM

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Cardinal Lucian, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, Preasfințitul Părinte Cristian Crișan, Episcop auxiliar de Alba Iulia și Făgăraș, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Greco-Catolică Petea, Protopopiatul Sărmașu, județul Cluj, sâmbătă 24 iunie 2023, de sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul.

pictures

Douăzeci și trei de ani de ani de la trecerea la Domnul a Slujitorului lui Dumnezeu Mihai Neamțu OSBM

23/06/2023 at 11:30AM

Vineri, 23 iunie 2023, la douăzeci și trei de ani de la trecea la Domnul a fratelui Mihai Neamțu, Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, a celebrat, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Cardinal Lucian, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Blajului, încredințându-i lui Dumnezeu bunul mers al Cauzei de beatificare și canonizare a Slujitorului lui Dumnezeu Mihai Neamțu OSBM, Cauză aflată acum în faza romană.

pictures

Mesajul Papei Francisc adresat comunității din Barbu Lăutaru la patru ani de la vizita sa la Blaj

12/06/2023 at 03:37PM

Duminică, 11 iunie 2023, Prima Duminică după Rusalii (a Tuturor Sfinților), credincioșii cu hramul „Sfântul Apostol Andrei și Fericitul Episcop Ioan Suciu” din cartierul Barbu Lăutaru din Blaj, vizitată de Papa Francisc în data de 2 iunie 2019, au sărbătorit patru ani de la vizita Sfântului Părinte în parohia lor, precum și hramul secundar al bisericii.

pictures

Sfințirea bisericii greco-catolice din Parohia Milaș, Protopopiatul Teaca

12/06/2023 at 01:46PM

Sâmbătă, 10 iunie 2023, la Milaș, localitatea natală a Fericitului Episcop Martir Iuliu Hossu, Episcopi și credincioși au fost alături de comunitatea Parohiei Greco-Catolice de pe meleagurile bistrițene, la bucuria sfințirii bisericii nou construită. Locașul de cult cu hramul principal „Înălțarea Domnului” și hramul secundar „Fericitul Episcop martir Iuliu Hossu” a fost consacrat, din însărcinarea Preafericitului Părinte Cardinal Lucian, prin Împreună lucrarea a trei membri ai Sinodului Biserici Greco-Catolice, Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, reprezentatul Preafericitului Părinte Cardinal, Preasfinția Sa John Michael Botean, Episcop al Eparhiei de Canton-Ohio (SUA) și Preasfinția Sa Claudiu Pop, Episcop al Eparhiei de Cluj-Gherla.

pictures

Mini Pelerinaj la Reghin, în Lunea Spiritului Sfânt

07/06/2023 at 10:23AM

În după-amiaza zilei de luni, 5 iunie 2023, circa 50 de persoane, din Târgu-Mureş, din Cluj, Stânceni şi împrejurimi şi-au dat întâlnire, la iniţiativa Schitului din Stânceni, în faţa Cimitirului Evreiesc din Reghin, unde au fost întâmpinaţi de preşedintele Comunităţii Evreieşti din judeţul Mureş, dl. Vasile Dub, care a expus pe scurt istoria comunităţii evreieşti din Reghin şi împrejurimi. 

pictures

Blaj: Manifestări dedicate comemorării a 75 de ani de la desființarea ilegală a Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică - PROGRAM

06/06/2023 at 11:24AM

Sub Înaltul Patronaj al Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, în perioada 7-10 iunie 2023, la Blaj, va avea loc Conferința Internațională de Istorie a Comunismului dedicată comemorării a 75 de ani de la desființarea ilegală a Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

pictures

Hirotonire de preot în Catedrala Blajului

04/06/2023 at 06:51PM

Duminică, 4 iunie 2023 (Duminica Pogorârii Sfântului Spirit - Rusaliile), în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj a răsunat din nou „Vrednic este!”. Cu binecuvântarea Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, și prin punerea mâinilor Preasfinției Sale Cristian Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, diaconul Gheorghe Răulea a fost hirotonit preot, devenind un nou lucrător în Via Domnului.

pictures

Sfințirea bisericii greco-catolice din Alba Iulia - Bărăbanț

29/05/2023 at 03:27PM

În Duminica a VII-a după Paști (a Sfinților Părinți de la Conciliul I Ecumenic, Niceea, 325), 28 mai 2023, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Lucian Cardinal Mureșan, Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, împreună cu Preasfinția Sa Ioan Bot, Administrator al Eparhiei de Lugoj și cu Preasfinția Sa Dr. László Kerekes, Episcop Auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba Iulia, a celebrat slujba de sfințire a bisericii cu hramul ”Schimbarea la Față” din parohia Alba Iulia - Bărăbanț, Protopopiatul Alba Iulia.

pictures

Vizita la Blaj a Nunțiului Apostolic în Marea Britanie

26/05/2023 at 11:16AM

Joi, 25 mai 2023, Excelența Sa Miguel Maury Buendía, Nunțiu Apostolic în Marea Britanie, s-a aflat în vizită la Blaj, unde a fost primit de Preafericitul Părinte Cardinal Lucian Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma. Au participat la această întâlnire Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop Auxiliar de Alba Iulia și Făgăraș, și Monseniorul Germano Penemote, însărcinat cu afaceri a.i. al Reprezentanței Pontificale în România. În cadrul vizitei de la Blaj, Excelența Sa a fost prezent în mijlocul studenților teologi din cadrul Seminarului Arhieparhial Major „Buna Vestire”, alături de care a participat la o rugăciune comună și apoi a servit cina.

pictures

Prima Împărtăşanie Solemnă în Catedrala „Sfânta Treime” din Blaj

23/05/2023 at 08:28AM

Duminică, 21 mai 2023, Duminica a 6-a a Paștilor (a Orbului din naștere), Sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena, 33 de copii din Blaj, elevi ai Liceului Teologic Greco-Catolic „Sfântul Vasile cel Mare”, Colegiului Național „Ioan Inochentie Micu Clain” și Școlii Gimnaziale „Toma Cocișiu”, au primit prima Sfântă Împărtășanie Solemnă în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj. Sfânta Liturghie Arhierească a fost oficiată, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Lucian Cardinal Mureșan, de Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, alături de un sobor de preoți.

pictures

PS Cristian: „În Sanctuarul de la Cărbunari, suntem cu toții acasă!”

23/05/2023 at 08:20AM

„Biserica trebuie să fie o casă deschisă, în care fiecare să se simtă iubit și acceptat”, afirmă Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, iar „în Sanctuarul de la Cărbunari, suntem cu toții acasă”. Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Lucian Cardinal Mureșan, Preasfinția Sa Cristian a oficiat, sâmbătă, 20 mai 2023, Sfânta Liturghie la Sanctuarul Arhiepiscopal Major al Bisericii Române Unite cu Roma închinat Fecioarei Săracilor din Cărbunari (Blaj), cu ocazia tradiționalului pelerinaj de primăvară, organizat de Mitropolia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică și Protopopiatul Român Unit Blaj.

pictures