Arhieparhia Greco-Catolică de Alba Iulia și Făgăraș image

Vizita pastorală a PS Cristian în Parohia Greco-Catolică Ațintiș, Protopopiatul Luduș

asda

Duminică, 24 martie 2024, Preasfinția Sa Cristian Dumitru Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba-Iulia și Făgăraș, a vizitat, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Lucian Cardinal Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, Parohia ”Buna Vestire” din Ațintiș, Protopopiatul Luduș.

Preasfinția Sa a fost întâmpiat de părintele Aurel Dan, Protopop de Luduș care a rostit un cuvânt de bun venit și de părintele paroh Ioan Jidveian. În întâmpinare, Episcopul a primit tradiționala pâine și sare oferită de copilași îmbrăcați în portul popular.

Preasfinția Sa Cristian a celebrat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți din protopopiat.

La eveniment a participat si primarul comunei Ațintiș, Jakab Ianoș Iștvan.

La finalul slujbei, în semn de prețuire și recunoștință pentru implicarea activă în viața bisericii, a fost dăruită o icoană a Fericiților Episcopi Martiri familiei Mureșan Cornel și Sinefta.

Preasfinția Sa Cristian a oferit și părintelui Ioan Jidveian o icoană cu Fericiții Episcopi Martiri din partea Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de preoție.

Părintele paroh a rostit, în încheiere, un cuvânt de mulțumire și i-a oferit Preasfinției Sale Cristian o frumoasă statuetă cu Maica Domnului

La finalul întâlnirii, Preasfinția Sa Cristian i-a binecuvântat și i-a miruit pe toți credincioșii prezenți, oferind fiecăruia câte o iconiță.

 

 

A consemnat Pr. Protopop Aurel  Dan