Arhieparhia Greco-Catolică de Alba Iulia și Făgăraș image

Hramul Seminarului ,,Buna Vestire” din Blaj: binecuvântarea reverendelor și hirotesiri de lectori

asda

Luni, 25 martie 2024, s-a sărbătorit hramul Seminarului Arhieparhial Major  „Bunavestire” din Blaj. Cu acest prilej, ca în fiecare an, în Catedrala „Sfânta Treime” din Blaj, în cadrul Sfintei Liturghii, celebrate, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Cardinal Lucian, de către Preasfinția Sa Cristian Dumitru Crișan, Episcop Auxiliar de Alba Iulia și Făgăraș, trei studenți seminariști din anul III, de la Facultatea de Teologie Greco-Catolică – Departamentul Blaj din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, au fost hirotesiți lectori, iar seminariștilor anului I li s-au acordat și sfințit reverendele.

Cei trei seminariști din anul III, Keta Mihael, Moga Gheorghe Nicolae și Serman Marinel, hirotesiți lectori, și-au început drumul în rândul clerului minor plini de optimism, încredere și cu  speranța că vor face în continuare pași concreți spre Sfânta Taină a Preoției. De asemenea, acest eveniment a fost unul cu o dosebită însemnătate pentru seminariștii anului I, Oprean Radu Ioan, Stoiță Bogdan si Pop Radu Tudor, cărora li s-au acordat și sfințit reverendele.

Alături de Preasfinția Sa Cristian, au concelebrat Pr. Protopop Cristian Rus, Pr. Rector al Seminarului Florian Guțiu și un sobor de preoți din Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș.

Au participat la Sfânta Liturghie familiile studenților teologi, dar și credincioși din Blaj.

 

A consemnat Moga Gheorghe Nicolae, student seminarist anul III