Arhieparhia Greco-Catolică de Alba Iulia și Făgăraș image

Vizita pastorală a PS Cristian în Parohia Greco-Catolică Zau de Câmpie, Protopopiatul Luduș

asda

Marți, 7 mai 2024, Marțea Luminată, Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop Auxiliar de Alba Iulia și Făgăraș, a efectuat o vizită pastorală în Parohia Greco-Catolică „Sfinţii Arhangheli Mihai şi Gavril” din Zau de Câmpie, județul Mureș, Protopopiatul Luduș. 

Cu binecuvântarea Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, Preasfinția Sa Cristian a oficiat Sfânta Liturghie, la care au concelebrat Părintele Aurel Dan, Protopop de Luduș, Părintele paroh Ioan Simionca, Părintele Vasile Iagăr, Părintele Sorin Russu, Părintele Alin Moldovan, Părintele Lucian Gheletuș, Părintele Daniel Moldovan, Părintele Eugen Mărcuș, Părintele Teodor Ruță, Părintele Sorin Băcel, Părintele Ioan Jidveian și Părintele Bande. 

La strană, răspunsurile au fost date de studenții teologi Alexandru Maier și Gabriel Ștefan, de la Facultatea de Teologie Greco-Catolică, Departamentul Blaj, din cadrul Univeristății „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca.

Sfânta Liturghie a fost urmată de binecuvântarea și sfințirea bisericii, în urma lucrărilor de renovare. 

La eveniment au participat primarul comunei Zau de Câmpie, Alexandru Iurian, viceprimarul Vasile Greu și directorul școlii gimnaziale din localitate, Emil Lucian Anca. 

La sosirea în Parohia Greco-Catolică din Zau de Câmpie, Preasfinția Sa Cristian a fost întâmpinat, în fața bisericii, de preoți, primar, viceprimar, precum și de tineri ai parohiei îmbrăcați în haine tradiționale, specifice zonei de câmpie. 

La final, toți cei prezenți au fost invitați la o agapă frățească, desfășurată la căminul cultural din localitate.