Arhieparhia Greco-Catolică de Alba Iulia și Făgăraș image

Vizita pastorală a PS Cristian în Parohia „Naşterea Maicii Domnului” din Feisa, Protopopiatul Târnăveni

asda

Duminică, 12 mai 2024, Duminica a 2-a a Paștilor (a lui Toma), cu binecuvântarea Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco - Catolică, Preasfinţia Sa Cristian Dumitru Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, a efectuat o vizită pastorală în Parohia „Naşterea Maicii Domnului” din Feisa, Protopopiatul Târnăveni, ocazionată de împlinirea a 20 de ani de la sfințirea lăcașului de cult greco-catolic din localitate. 

Preasfinția Sa Cristian a concelebrat Sfânta Liturghie, împreună cu Părintele Stelian Barbu - Protopop de Târnaveni, Părintele Cristian Rus - Protopop de Blaj, Părintele paroh Lucian Oltean, Părintele Viorel Hâncu - Rector al Bisericii Greco Catolice din Torino și un sobor de preoţi din Protopopiatul Târnăveni. La strană răspunsurile au fost date de domnul Pompiliu Ilieș şi de studenți teologi de la Facultatea de Teologie Greco-Catolică, Departamentul Blaj, din cadrul Universitații ”Babeș-Bolyai” Cluj Napoca.

Vizita Preasfinției Sale a fost marcată de o profundă solemnitate și de un puternic simț al comunității în slujirea divină. Toți cei prezenți au experimentat o adevărată manifestare a unității și a credinței noastre comune în Dumnezeu. Prezența Episcopului a adus o binecuvântare specială asupra întregii adunări, consolidând legăturile noastre spirituale și întărindu-ne în credința noastră creștină.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa Cristian i-a îndemnat pe cei prezenți să fie martorii vii ai iubirii și ai compasiunii lui Cristos în lumea noastră, lumina care strălucește în întuneric și slujitori devotați ai credintei creştine. PS Cristian a vorbit despre persecuțiile prin care a trecut Biserica Română Unită de-a lungul istoriei şi despre greutăţile prin care au s-au aflat toţi credincioşii greco-catolici, de la enoriaşi la episcopi, îndemnându-i să rămână statornici în credință, indiferent de încercările la care sunt supuşi.

În timpul acestei Sfinte Liturghii, trei dintre copiii parohiei din Feisa au primit prima Sfântă Împărtășanie Solemnă.

La final a fost rostită o rugăciune la mormântul singurului campion olimpic la box al României, Nicolae Linca, aflat în curtea bisericii

A consemnat Pr. Lucian Oltean