Arhieparhia Greco-Catolică de Alba Iulia și Făgăraș image

Vizita pastorală a PS Cristian în Parohia Greco-Catolică „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Mediaș

asda

În după amiaza zilei de 30 mai 2024, credincioșii Parohiei Greco-Catolice Mediaș IV „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” au avut bucuria de a-l primi în mijlocul lor pe Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop Auxiliar de Alba Iulia și Făgăraș. Cu binecuvâtarea Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, Preasfinția Sa Cristian a sfințit grota Maicii Domnului, amenajată în curtea bisericii. Tot în această zi, Părintele paroh Sorin Biriș a împlinit 20 de ani de preoție.

După rugăciunea Paraclisul Maicii Domnului și cuvântul de învățătură al Preasfinției Sale Cristian, au fost sărbătoriți doi buni credincioși ai parohiei, doamna Mușat Anica și domnul Pușcă Dumitru, ambii cu varsta de 90 de ani, fiecare primind în dar câte o icoană a Fericiților Episcopi Martiri, pentru devotamentul lor față de Biserica Română Unită cu Roma.

A urmat cuvântul de mulțumire a Părintelui paroh Sorin Biriș adresat Bunului Dumnezeu, Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan, care în urmă cu 20 de ani a avut încrederea de a-i transmite darul preoției, Preasfinției Sale Cristian, pentru prezența și comuniunea de rugăciune și, nu în ultimul rând, credincioșilor parohiei, pentru tot lucrul bun săvârșit de-a lungul a două decenii de împreună slujire în via Domnului. 

După sfințirea grotei, credincioșii au fost miruiți de Preasfinția Sa Cristian, participanții fiind invitați apoi la o agapă frățească. 

La eveniment au participat Părintele Septimiu Nicula -  Protopop de Mediaș, Părintele Cristian Rus - Protopop de Blaj, Părintele Vasile Rafa, Părintele Ilie Hrișcă, Părintele Olimpiu Moldovan Olimpiu, Părintele Cirpian Suciu - Vicerector al Seminarului Arhieparhial Major „Bunavestire” din Blaj, care a fost însoțit de trei seminariști, și primarul municipiului Mediaș, Gheorghe Roman.

Hristos a Înviat!

A consemnat Pr. Sorin Biriș, pentru Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș