Arhieparhia Greco-Catolică de Alba Iulia și Făgăraș image

Vizita pastorală a PS Cristian în Parohia „Sfântul Petru” – Brașov I

asda

Duminică, 30 iunie 2024, în Prima Duminică după Rusalii, a Tuturor Sfinților, cu binecuvântarea Preafericirii Sale Cardinal Lucian, Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcopul Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia „Sfântul Petru” – Brașov I. 

La sosire, Preasfinția Sa Cristian a fost întâmpinat cu Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce de preoții parohiei, Pr. Flavius Florea, Vicar Administrativ, Protopop de Brașov și Paroh, și Pr. Samuel Fancsali, vicar parohial.

Sfânta Liturghie Arhierească a fost prezidată de Preasfinția Sa Cristian, în prezența unui număr mare de credincioși. La masa Sfântului Altar, au concelebrat: Pr. Flavius Florea, Vicar Administrativ și Protopop de Brașov, Pr. Tit-Liviu Negrea, Protopop de Făgăraș, Pr. Ioan-Ștefan Dumitraș, Cancelar al Curiei Arhiepiscopiei Majore, Pr. Gheorghe Pioaru, Pr. Octavian Beretean, Pr. Romulus-Nicolae Gînța, Pr. Emil Moldoveanu și Pr. Samuel Fancsali. 

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa Cristian a evidențiat chemarea fiecăruia dintre noi la sfințenie, amintind că avem foarte multe exemple de sfinți care ne pot inspira, pentru a trăi o viață spirituală mai intensă. Episcopul a dat exemplul Fericiților Episcopi martiri greco-catolici și tinerilor, în special, le-a amintit de virtuțile Fericitului Carlo Acutis, „influencerul lui Dumnezeu”, un tânăr contemporan cu noi, care urmează să fie canonizat. 

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corala „Catolica”, condusă de doamna dirijor Anca Ionescu. 

La eveniment au participat, din partea autorităților civile, domnul George Scripcaru, primarul ales al municipiului Brașov, și domnul Lucian Pătrașcu, consilier al Consiliului Local  Brașov. 

Bucuria hramului a fost împlinită de primirea Primei Sfinte Împărtășanii Solemne a unui grup de cinci copilași, care au primit la finalul Sfintei Liturghii câte o diplomă din partea Preasfinției Sale Cristian. 

Tot cu ocazia hramului, cu o seară înainte, s-a organizat, în biserica parohială, a XII-a ediție a Reuniunii Corale „Pietrele Credinței”. 


A consemnat Pr. Samuel Fancsali, pentru Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș