Arhieparhia Greco-Catolică de Alba Iulia și Făgăraș image

Voluntarii INTC 2024: adevărate modele de credință și dedicare, ambasadori ai valorilor creștine

asda

Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic (INTC) 2024, desfășurată la Cheile Grădiștei între 4 și 7 septembrie, nu ar fi fost atât de reușită fără devotamentul remarcabil al voluntarilor, care au pus întreaga lor energie în slujba acestui eveniment. Acești tineri au fost eroii din umbră, asigurând alături de organizatori o desfășurare impecabilă a activităților, oferind ajutor necondiționat și devenind modele de implicare, altruism și dăruire.

Sub coordonarea fraternă a preoților Zaharie Pintea, Angel Zarecski și Alin Cîndea, voluntarii au început pregătirile cu mult înainte de eveniment, demonstrând un nivel de organizare și responsabilitate impresionant. Fiecare detaliu al întâlnirii – de la primirea participanților la organizarea activităților de rugăciune, cateheză și recreere – a fost sprijinit de acești tineri inimoși care, prin entuziasmul lor, au creat o atmosferă caldă și primitoare pentru toți cei prezenți.

Ei nu au fost doar sprijin pentru coordonatorii de logistică, ci și ambasadori ai valorilor creștine, inspirând prin exemplul personal. Mulți dintre ei au lucrat neobosit de dimineața până seara, sacrificându-și timpul personal pentru a face ca acest eveniment să fie memorabil. Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcopul Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, i-a onorat într-o manieră emoționantă în prima zi a întâlnirii, celebrând Sfânta Liturghie în prezența lor și mulțumindu-le public pentru contribuția de neprețuit.

Atmosfera de prietenie și unitate creată între voluntari și participanți a fost una deosebită, iar acest spirit de echipă nu a fost doar un factor organizatoric, ci o adevărată trăire spirituală. Voluntarii au format o adevărată familie în slujba Bisericii, iar recunoștința participanților a fost palpabilă la fiecare pas. La încheierea evenimentului, PS Cristian Crișan a oferit fiecărui voluntar un certificat de recunoaștere, simbol al aprecierii întregii comunități.

Munca acestor tineri nu s-a limitat la a sprijinii logistica evenimentului; ei au fost adevărate modele de credință și dedicare, inspirându-i pe ceilalți prin modul lor de a sluji cu bucurie. După această experiență, mulți dintre voluntari și-au exprimat dorința de a continua să contribuie la evenimente similare, să slujească Biserica, Arhieparhia și parohiile din care provin, fiind profund motivați de impactul pe care l-au avut asupra celorlalți tineri.

Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic (INTC) 2024 a fost, fără îndoială, o reușită și datorită acestor tineri voluntari, a căror dăruire, responsabilitate și spirit de sacrificiu au transformat un eveniment de amploare într-o adevărată experiență de suflet pentru toți participanții.

 

Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș