Arhieparhia Greco-Catolică de Alba Iulia și Făgăraș image

Liturghie Arhierească pentru elevii Liceului „Sfântul Vasile cel Mare” din Blaj

asda

Joi, 22 decembrie 2022, în Catedrala Arhieparhială Majoră „Sfânta Treime” din Blaj, în ultima zi de școală dinaintea vacanței de iarnă, elevii și preșcolarii de la Liceul Teologic Greco-Catolic „Sfântul Vasile cel Mare” din Blaj, alături de cadre didactice și de părinți, s-au unit în rugăciune, cu ocazia Nașterii Domnului, pe care o vom sărbători peste trei zile.  

Sfânta Liturghie a fost celebrată, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Lucian Cardinal Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Române Unită cu Roma, de Preasfinția Sa Cristian Crișan, împreună cu un sobor de preoți. Răspunsurile au fost date de elevii Liceului „Sfântul Vasile cel Mare”.

În cuvântul de învățătură, Episcopul auxiliar le-a vorbit elevilor prezenți despre prietenie: „Isus ne cheamă pe fiecare dintre noi să îi recunoaștem pe adevărații noștri prieteni, ne cere să fim sinceri, așa cum este El față de noi și să îi privim pe cei din jurul noastru ca pe niște frați, alături de care putem să împărtășim același proiect și să construim o lume mai bună. Isus ne cheamă pe fiecare dintre noi să ne valorificăm talantul și talentul pe care El ni-l dă. Voi sunteți chemați ca să luați această perioadă de formare ca pe un moment de har din partea Domnului și puteți să vă îmbogățiți inimile prin experiențele multe și frumoase pe care le faceți.

Preasfinția Sa Cristian i-a îndemnat pe cei prezenți să-l primească pe Isus în viața lor și să vadă în Mântuitor un prieten: „Vă îndemn ca în momentul în care aveți ceva pe suflet, nu numai înaintea unui test sau a unui examen, să vă adresați Lui în rugăciune și să-I cereți să vă fie alături. Să nu uitați niciodată să-I mulțumiți Domnului pentru sănătate, pentru că aveți părinți și o bucată de pâine. Nu departe de țara noastră există copii, la fel ca voi, care suferă din cauza războiului, a foametei și a violenței, iar noi trebuie să fim solidari cu ei. De aceea, în Cel pe care îl sărbătorim la Crăciun, noi îl contemplăm pe copilul care suferă de-a lungul întregii istorii, pe copilul care are nevoie să fie îmbrățișat și ocrotit, așa cum a fost El în seara sfântă de Crăciun. Vă îndemn să îl lăsați pe Isus să se nască și în inima voastră, iar aceasta să fie asemenea staului în care El să vină cu pacea și cu bucuria Sa.”

La finalul Sfintei Liturghii, Corul Allegrino al Liceului Teologic Greco-Catolic „Sfântul Vasile cel Mare” din Blaj, condus de profesoara Gabriela Trif, a susținut un recital de colinde.

Episcopul auxiliar le-a mulțumit cadrelor didactice, părinților și îndrumătorilor spirituali care îi însoțesc pe elevii Liceului „Sfântul Vasile cel Mare” din Blaj în drumul lor de credință și de formare intelectuală și umană.

Părintele Protopop Cristian Rus a distribuit tuturor elevilor și preșcolarilor cadouri de Crăciun din partea Arhieparhiei.

 

 

Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș