Arhieparhia Greco-Catolică de Alba Iulia și Făgăraș image

Înmormântarea Părintelui Vasile-Onoriu Ciulea

asda

Credincioșii greco-catolici din Târnăveni l-au condus pe ultimul drum pământesc pe părintele Vasile-Onoriu Ciulea, din clerul Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, trecut la cele veșnice pe 12 aprilie 2023. Slujba de înmormântare a avut loc sâmbătă 15 aprilie 2023 la biserica parohiei greco-catolice „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” Târnăveni I, fiind oficiată, cu binecuvântarea Preafericirii Sale Cardinal Lucian Mureșan, de către Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș.

S-au unit în rugăciune Pr. Protopop Stelian Barbu, Pr. Protopop Liviu Negrea, Pr. Protopop Cristian Rus, Pr. Protopop Aurel Dan și Pr. Protopop Septimiu Nicula, împreună cu numeroși preoți ai Arhieparhiei precum și din Eparhia de București, îndeosebi foști colegi din prima generație de absolvenți ai Institutului Teologic din Blaj. La slujba de înmormântare a participat Pr. Gabriel Buboi, Rectorul Colegiului Pontifical Pio Romeno din Roma împreună cu un grup de seminariști ai Colegiului, celebrarea fiind animată de seminariștii de la Seminarul Bunavestire din Blaj și de la Seminarul Sfinții Trei Ierarhi din Oradea.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa Cristian a evocat activitatea Părintelui Ciulea Vasile-Onoriu ca Preot Paroh, Protopop de Sebeș și de Târnăveni, implicat activ în viața Bisericii și a comunităților de credincioși pe care i-a păstorit cu dăruire în cei 27 de ani de preoţie, transmițând tuturor binecuvântarea și comuniunea în rugăciune din partea Întâistătătorului Bisericii Greco-Catolice din România. Amintind de momentul sugestiv în care s-a celebrat slujba înmormântării, respectiv în Sâmbăta Mare, Episcopul a invitat familia și credincioșii prezenți să privească acest moment de tristețe ca o bucurie a veșniciei la care suntem chemați cu toții.

Trupul neînsuflețit a fost înmormântat în cimitirul din Lunca Târnavei județul Alba, acolo unde părintele paroh Viorel Comșa a prezentat un cuvânt de omagiu. 

„Cu sfinții odihnește, Cristoase, sufletul adormitului robului Tău, unde nu este durere nici întristare, nici suspin, ci viaţă fără de sfârşit”.

 
 
Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș